×

Anders Leren Met Paarden

Meer en meer kinderen lopen vast op school. Leuke, sportieve, sociale, creatieve kinderen die te maken krijgen met faalangst, gebrek aan zelfvertrouwen en/of gedragsproblemen. Vaak krijgen ze diagnoses als dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD, hoogbegaafd, hoogsensitief of autistisch. Ondanks extra instructie, bijles en het advies om thuis extra te oefenen, blijven de resultaten achter. Deze kinderen worden elke schooldag weer geconfronteerd met hun onvermogen omdat de manier waarop de lesstof wordt aangeboden niet past bij hun leerstijl.

Daarom starten wij op elk vakgebied altijd eerst met herhaling van de basisbeginselen. Dit vergroot het zelfvertrouwen en zo valt direct op waar de oorsprong van het ‘leerprobleem’ zit. In veel gevallen zat dit ‘probleem’ al in de weerstand op (het leren) lezen. Daardoor had ik in eerste instantie mijn eigen leesmethode op het paard ‘Leren Lezen @ Liberty’ ontwikkeld.
In mijn kudde zijn kinderen van de basisschool vanaf groep 1 (kleuters) al van harte welkom. Door de lesstof aan te pakken volgens hun eigen leerstijl, ontdekken ze dat ze wel degelijk kunnen leren. Schoolresultaten verbeteren en het zelfbeeld en het zelfvertrouwen wordt vergroot door middel van Anders Leren Met Paarden.

Samen met het kind stellen we een persoonlijk pakket samen. Dat kan variëren van een losse module tot een langer traject en eventueel meerdere modules. Precies dat wat nodig is voor het kind en in het eigen tempo van het kind.
Bij ambulante begeleiding met paarden valt ook te denken aan het verbeteren van diverse Executieve Functies (leervoorwaarden) zoals emotieregulatie, werkgeheugen, doelgerichtheid e.d.

Ouderbegeleiding en Ouder-Kind-Coaching valt onder mijn methode PaardenPraatPlaten. Soms kunnen kinderen namelijk pas weer tot ontwikkeling & beweging komen als ouders ook hun eigen vraagstuk hebben uitgewerkt. U kunt met mij dan afstemmen aan welke leerdoelen zou mogen worden gewerkt. Hiervoor wordt dan een plan op maat gemaakt.

Ons uurtarief is €37,50 en is vrijgesteld van btw. We maken graag een programma op maat voor uw kind. Informeer gerust naar onze mogelijkheden.

WORD COACH

Heb je ook de wens om kinderen met een andere leerstijl met paarden te begeleiden? Word dan ANDERS LEREN MET PAARDEN coach. Het niveau van de training is HBO. Het is niet noodzakelijk om een HBO vooropleiding te hebben maar HBO werk- en denkniveau is wel vereist. De toelatingscriteria voor deze training zijn:
- certificering paardencoach
- opleiding/ervaring in het werken met kinderen *
Het hebben van een onderwijsbevoegdheid is geen must, wel een pre.

Twijfel je of je aan de vereiste vooropleiding voldoet? Neem dan contact met ons op om te overleggen wat de mogelijkheden zijn:

 

Deelnemers Blog Charlotte's Blog Algemene voorwaarden

Contact

CV-Coaching - Charlotte van Iersel
Burgemeester van de Mortelstraat 13
5037 PG  Tilburg

t. 06 53603311
e. info@cv-coaching.nl

kvk. 54359740
Copyright by CV-Coaching - Charlotte van Iersel | Created by