×

PaardenDans

Er is een denkbeeldige middenlijn tussen links/rechts, voor/achter en onder/boven. Het is soms voor kinderen een uitdaging om tegelijk bewegingen te maken met de linkerhand en het rechterbeen. Dit moet worden geoefend en geleerd. Ook met je linkerhand een beweging maken aan de rechterkant van je lijf is soms nog best moeilijk.

De bewustwording dat ze een linkerkant en rechterkant hebben ontwikkelt tijden de kleuterjaren. Om automatische bewegingen te maken ontwikkel je een voorkeurskant bij je handen, voeten, ogen, oren en hersenhelft. Voor complexe vaardigheden als rekenen, lezen en schrijven moeten links en rechts, voor en achter, boven en onder echter goed kunnen samen werken. Dit wordt ook wel lateralisatie genoemd.

Ons beweegprogramma op het paard gaat dus over leren samenwerken met je eigen fysieke systeem.

Dit doen we voornamelijk door middel van oefeningen op een stilstaand of rustig stappend paard.

Hiervoor gebruiken we onder andere oefeningen uit de methode Braingym, selecteren we bruikbare Voltige-oefeningen, en hebben we een selectie gemaakt uit de Yoga-kaarten van Helen Purperhart.

Door beweging te beleven en ervaren op en naast onze paarden wordt het kind zich meer bewust van zijn/haar eigen lichaam.
Dit geeft letterlijk en figuurlijk beweging op sociaal-, emotioneel-, fysiek- en cognitief niveau.
Inspanning & Ontspanning in Balans.
Het lichaam in Harmonie.

Ons uurtarief is €37,50 en is vrijgesteld van btw. We maken graag een programma op maat voor uw kind. Informeer gerust naar onze mogelijkheden.

 

Deelnemers Blog Charlotte's Blog Algemene voorwaarden

Contact

CV-Coaching - Charlotte van Iersel
Burgemeester van de Mortelstraat 13
5037 PG  Tilburg

t. 06 53603311
e. info@cv-coaching.nl

kvk. 54359740
Copyright by CV-Coaching - Charlotte van Iersel | Created by