×

Over mij

Toen ik begon te praten was mijn derde woordje volgens mijn ouders heel duidelijk: PAARD.

Als kind galoppeerde ik met stok(paard) door het bos van mijn ouders en klom ik in de bomen die in mijn fantasie echte paarden werden. Ook vertelde ik hele verhalen en zong ik liedjes voor het paard Cassandra van de boer naast ons.

Als 11 jarig meisje kreeg ik een tienrittenkaart van manege ‘t Moleneind en mocht ik daarna wekelijks gaan rijden op mijn eerste verzorgpony Faga van Stal Berghof.

Stal Berghof werd gedurende heel mijn puberteit eigenlijk mijn tweede thuis. Daar leerde ik mijn vriendinnen kennen en voor (bejaarde) paarden zorgen. Paarden poetsen, vegen, stallen uitmesten, voeren, paarden in en uit de wei halen en paardrijden.

Na de middelbare school koos ik voor de Kunstacademie om na mijn propedeuse en het 2e jaar de overstap te maken naar de Pabo. Alles lekker in Tilburg, zodat ik altijd snel naar Stal Berghof en mijn verzorgpaarden kon. In het laatste jaar van de Pabo koos ik ervoor om stage te gaan lopen op de Antroposofische Boerderijschool in Groningen. Daar zag ik in de praktijk hoe kinderen buiten en samen met dieren als vanzelf intrinsiek gemotiveerd raakten om nieuwe dingen te leren. Zo’n buitenplek om les te geven werd mijn ultieme droom en de Boerderijschool mijn allergrootste inspiratiebron.

Na de Pabo kocht ik dan eindelijk mijn eerste eigen (bejaarde) paard Vlerk. Die een aantal jaar later samen met mij de basis vormde voor mijn bedrijf CV-Coaching.

(Charlotte & Vlerk = CV)

Als rode draad nam ik al die jaren deze inspirerende stage-ervaring mee in alles wat ik daarna als juf op JL Huibeven en later binnen mijn bedrijf CV-Coaching ging doen. Zo nodigde ik elk jaar mijn eigen klas uit in ons bos en later ook nog andere klassen die op fietsafstand in de wijk lagen. Vaak combineerde ik de buiten ervaring in het bos dan met een activiteit met paarden, omdat ik ook toen al voelde dat ik daarvoor geboren ben.

Vanaf 2010 ben ik verschillende paardencoach opleidingen gaan volgen en ben ik me sinds 2017 verder gaan specialiseren op het gebied van kindercoaching met paarden.

Waardoor ik de afgelopen jaren als kindercoach & paardencoach weer met verschillende basisscholen ben gaan samenwerken. Zo maakten er al heel wat kinderen tijdens schooltijd en tijdens naschoolse activiteiten kennis met de maatwerkprogramma's waar ik mee werk.

Op donderdag 23 maart 2023 mocht ik dan tot slot nog onze eerste buitenklasser verwelkomen in onze Buitenklas013.

Wil je daar meer over lezen? Lees dan gerust eens verder bij ons maatwerkprogramma: 'De Buitenklas013'.

Graag tot ziens en alvast van harte welkom,

Groetjes Charlotte

 

Deelnemers Blog Charlotte's Blog Algemene voorwaarden

Contact

CV-Coaching - Charlotte van Iersel
Burgemeester van de Mortelstraat 13
5037 PG  Tilburg

t. 06 53603311
e. info@cv-coaching.nl

kvk. 54359740
Copyright by CV-Coaching - Charlotte van Iersel | Created by